Senaste uppdateringarna
Vi använder Twitter för att nå ut snabbt till våra användare med viktig information såsom driftsinformation eller annan information. Följ oss på Twitter och aktivera notifikationer på våra inlägg eller håll koll här.
(Inläggen är generellt på engelska då kontot används över hela världen.)

We're currently looking into legacy service for Geometra Java outage. We'll post back as soon as it's available again.

Some users are experiencing performance issues. We’re performing rolling restarts of all services to address this. We expect none to minor service interruptions.

Full patch notes can be found here: https://t.co/YEJ6R26ZwD

We’ve just published a new version of Geometra. And for the first time, we’re going through patch notes (in Swedish) in video! https://t.co/CSm4IXKKhP

App Server upgrades have now been completed. We’re working on two more upgrades for today. Stay tuned! The next one is big! 😁

We’re in the process of upgrading and releasing new servers. We’ll be performing rolling restarts on services during this time. We’re grateful for your patience!

Load More...

Release: 2018-11 Vi börjar att summera året

Release: 2018-11 Vi börjar att summera året

This post is also available in english: 2018-11 Starting to round up the year

 

Det har varit en händelserik höst för Geometra, med en stor uppdatering av vår hemsida, flera releaser på och så har vi påbörjat flytt till nytt kontor.

I novemberreleasen fokuserar på några tweaks och mindre funktionstillägg. Vi fortsätter att rensa upp feedbacken och lägga till funktioner eller lösningar på problem som användare har föreslagit. Några av dessa har ni väntat länge på och andra förbättringar öppnar upp nya sätt att använda Geometra på. Quality of lifeförbättringar (QoL) är lika viktiga för oss som utveckling och design, så i den här releasen kommer följande uppdateringar.

Guldkornen:

  • Byta lösenord
  • Förbättrad förhandsgranskning
  • Egna enheter

 

När vi börjar närma oss slutet av utvecklingsåret kan vi med glädje meddela att vi kommer att tillföra minst en funktion till i Geometra i år förhoppningsvis inom en vecka eller två. Plattor-funktionen som gör att du kan beräkna kakel/klinker och sömlängd/-volym (foglängd/-volym) för dina värden på arealer, reduktioner, cirklar och frihandsmätningar. Funktionen kommer även att vara användbar i branscher där plattor, våder och skivor används.

[Allmänt] Nu kan du byta lösenord (äntligen!

Ursäkta att det här har tagit så lång tid men nu är möjligheten här! Du hittar möjligheten att byta lösenord på den nya blåa knappen uppe till höger i AppBar.

[Drive] Öppna befintlig sida i kalkylvyn

Kalkylvyn kommer nu att öppna förhandsvisad sida från Drive. Detta gör att du inte längre behöver scrolla till rätt sida igen i Kalkylvyn.

[Drive] Förhandsvisningen i Drive visar nu också alla annoteringar

Du kan nu se alla dina annoteringar i förhandsgranskningen i Drive innan du väljer vilken fil du vill öppna. Det här hjälper dig att veta hur långt du kommit i ditt mängdningsarbete och var du ska fortsätta arbeta.

[Kalkyl] Ny ikon för skala

Vi har bytt ut ikonen för skala för att undvika missförstånd mellan skala och med linjeverktyget. Vi hoppas att det här hjälper er att skilja mellan verktygen.

[Kalkyl] Dim X och Y som variabler

Dim X (DX) och Dim Y (DY) är nu valbara variabler på kalkylrader så att ni kan räkna med dem.

[Kalkyl] Enheten i mängdfältet kan nu ändras

Enhet kan nu ändras till valfri text i mängdfälten. Första delen du skriver i mängdfältet kommer att tolkas som en formel och andra delen kommer att tolkas som enhet. Skriver du något efter andra delen kommer detta att ignoreras.

Area = 12,5 m2
A = 12,5 m2
A st = 12,5 st
A elephants = 12,5 elephants[Kalkyl] Rättat en bug där ogiltig datainmatning i höjdfältet orsakade att inga värden visades