fbpx
Senaste uppdateringarna
Vi använder Twitter för att nå ut snabbt till våra användare med viktig information såsom driftsinformation eller annan information. Följ oss på Twitter och aktivera notifikationer på våra inlägg eller håll koll här.
(Inläggen är generellt på engelska då kontot används över hela världen.)

Some users are experiencing performance issues. We’re performing rolling restarts of all services to address this. We expect none to minor service interruptions.

Full patch notes can be found here: https://t.co/YEJ6R26ZwD

We’ve just published a new version of Geometra. And for the first time, we’re going through patch notes (in Swedish) in video! https://t.co/CSm4IXKKhP

App Server upgrades have now been completed. We’re working on two more upgrades for today. Stay tuned! The next one is big! 😁

We’re in the process of upgrading and releasing new servers. We’ll be performing rolling restarts on services during this time. We’re grateful for your patience!

We’re currently investigating performance issues related to Geometra Web.

Load More...

Låt oss prata standardisering!

Låt oss prata standardisering!

Detta inlägg finns också tillgängligt på engelska: Let´s talk Standardisation!

 

Standardisering! Tråkigt!! Jag skulle säga att detta inte är en helt ovanlig reaktion när man nämner standardisering. Vanligast är tanken att man vill vara en fri fågel där den egna inspirationen dikterar när och vad jag skall göra, mig inkluderat. Dock finns det inte en motsägelse mellan dessa två, utan om du kan standardisera delar av ditt arbete skulle du kunna frigöra tid för din egen kreativitet som t.ex. i friforms skapandet som Fredrik nämner i sin senaste blogg.

Standardisering kan vara viktigt ur många aspekter. Standardarbete är en av hörnstenarna i Lean tänkandet eftersom det skapar värde både till dig och till din organisation. Det handlar om att skapa gemensamma konventioner och sätt att arbeta som fungerar tillsammans och med andra delar av organisationen på ett smidigt sätt. Tänk bara på när du skall introducera en nyanställd och du har hela processen klar och du endast behöver ”trycka” på knappen för att starta. På samma sätt om någon byter roll eller slutar är det enkelt och smärtfritt att introducera en ny person utan att behöva fundera på hur du skall göra. Kanske du tycker att du har kontroll på vad som händer och hur du skall hantera detta. Jag hävdar dock att de flesta organisationerna återuppfinner sin process mer eller mindre varje gång. Tänk bara på skillnaden i anställningsprocessen ur den nyanställdas perspektiv om du har en fungerande process jämfört mot en som inte fungerar.

Kaffe, Ronaldo och lite triathlon

Ett enkelt sätt att förstå varför standardisering är viktigt även för den enklast av processer är genom att ställa den enkla frågan; Hur får du ditt kaffe på morgonen? Du kommer bli överraskad över hur många olika sätt som människor får sitt kaffe. Slutprodukten är densamma dvs en kopp kaffe, men variationen i processen är enorm. Om du drar en parallell till vad du producerar och om du har samma variation i din process! Kom ihåg att dina kunder aldrig kommer betala extra för dina dåliga processer! Så, hur skall du få till en konsekvent kvalitet är att, ja du har gissat rätt, standardisera.

Ett annat exempel, från sommarens VM i fotboll, är frisparkarna av Ronaldo. Om du tittar hur han gör så har han skapat ett helt standardiserat sätt. Han placerar bollen, tar ett exakt antal steg bakåt (fem) och sedan ett steg till vänster. Där står han bredbent och fokuserar på vad hans ska göra vilket han kan till 100% eftersom allt annat är gjort standardiserat och därför inte behöver tänka på det. Resultatet brukar oftast tala för sig själv.

Om jag tittar på mig själv och min egen träning så började jag inte särskilt strukturerat eller standardiserat. Jag tränade helt enkelt vad jag kände för just den dagen. Jag gjorde några framsteg men inte så mycket som jag önskade. Senare började jag planera min träning mer noggrant och kom till en plan med en helt standardiserad vecka (som varierar över säsongen) där all träning var planerad, vad som skulle tränas ända ner till pulszonerna. Nu, kunde jag börja fokusera på kvaliteten och genom denna typ av träning har jag lyckats med mina mål; springa Toughest och triathlonlopp. Just nu har jag slutfört en sprint och en Ironman 70.3 resultat med mindre än ett års träning. Jag delar gärna med mig av mitt schema om någon är intresserad.

Vad med arbetslivet, en standardvecka kanske?

Exemplen ovan har inte varit arbetsrelaterade så vad kan du gör på ditt arbete? Jag skulle föreslå att du börjar med en enkel sak vilket är att börja titta på alla återkommande arbetsuppgifter du har under en vecka. Till exempel så fakturerar du kunder (vilket betyder att du behöver förbereda faktureringen) du räknar på jobb, du skapar och skickar offerter, du genererar finansrepporter, följer upp projekt et cetera. Du kommer bli förvånad hur många återkommande uppgifter du har under en vecka. Om du börjar placera ut dess återkommande uppgifter i ett veckoschema och tänker på om du har några beroenden och när vissa av uppgifterna behöver vara klara så kommer du snart se ett mönster börja materialisera sig, din standardvecka. Den kommer hjälpa dig förstå när du behöver göra saker och framförallt när du behöver uppgifter från andra så du kan leverera dina arbetsuppgifter. Detta kommer sedan sprida sig i resten av organisationen eftersom deras kalendrar behöver bli standardiserade för att matcha varandra. En konsekvens av standardveckan är att du kommer upptäcka att du har tid för andra aktiviteter som nämndes i början dvs friformsarbete eller annat kreativt arbete. Att tänka på när du planerar ditt arbete är att inte boka dig på 100%. Varför då? Jo, för om du plötsligt har en kraftig ökning av arbete eller något oväntat uppkommer kommer du att komma över de 100%. Inget problem tänker du, det kan jag hantera. Men, om det händer hela tiden, vilket inte är helt ovanlig i dagens arbetsklimat, kommer du så småningom riskera att gå in i väggen. Istället är det bättre att planera för 80% arbetsbelastning vilket gör att du kommer du att ha tid och styrka att ta hand om de arbetstoppar som plötslig kommer, på ett mycket mer effektivt sätt.

Nästa steg skulle vara att börja titta på alla processer och dokumentera dessa. Gå igenom de med alla medarbetare och standardisera dem. Jag kommer tillbaka till detta i en senare blogg.

Standardvecka hos Geometra Software

För att leva som man lär så hade vi internt en workshop där vi alla arbetade tillsammans och skapade våra standardveckor. Först, så skrev vi ner alla våra återkommande arbetsuppgifter på post-its. Därefter så gick vi igenom en och en och byggde respektives vecka. Detta genererade många diskussioner och vi hittade många beroenden vilket gjorde att kunde skapa våra repektive standardveckor som fungerade för alla samt var samordnande. Allt i allt tog det 3 h att genomföra.

Månadens boktips är: Angela Duckworths Grit där hon letar efter svaret vad är det som gör en talang eller varför någon har det och någon inte har det. Dessa så kallade ”naturals” vad har de gemensamt, är det Grit?

Som vanlig når ni mig på marco.skrinjar@geometrasoftware.com