2019-12 Geometra reviderar prissättning och affärsmodeller från 2020

2019-12 Geometra reviderar prissättning och affärsmodeller från 2020

Under 2019 har vi fått till oss att det är svårt att veta vad Geometra kostar, ofördelaktigt för volyminköp samt att priset varit varierande över året då det är knutet till Euro.

Därför genomför vi nu ett antal förändringar får både prissättningar, abonnemangsformer, affärsmodeller och licenser. Kom ihåg att läsa hela vägen till slutet, det finns en del nyheter som vi tror ni är intresserade av!

 

1: Geometra Standard

Under 2019 introducerade vi en licens som vi kallade för ”Viewer” med en prisbild av €9/mån. Denna kommer vi nu att släppa gratis och fortsättningsvis benämna som Geometra Standard. Vi vill att fler ska få tillgång till Geometra och den data som kalkylavdelningen genererar och därför har vi beslutat att introducera en gratisversion av Geometra. Den här versionen av Geometra levereras med begränsad support.

* Detta omfattar i nuläget inte användare av eKalkyl (Geometra 1)

 

2: Geometra Pro

Den licens som vi tidigare bara kallat för Geometra, kommer nu att döpas till Geometra Pro. Detta för att särskilja den från gratisversionen av licensen. Vi kommer även att ta bort abonnemangsformen för kvartal då efterfrågan är låg av den formen. Kvartalsabonnemang konverteras automatiskt till månadsabonnemang fr.o.m. 1:e januari 2020.

Vi kommer även att ta bort kopplingen till euro-kursen för licenskostnader och den blir fastställd för respektive valuta enligt nedan:

3. Geometra Unlimited

En ny modell för volyminköp med namnet Geometra Unlimited kommer vara det alternativ för att göra större volyminköp av Geometra licenser. Unlimited ger möjlighet att köpa ett obegränsat antal licenser av Geometra Pro till en fast kostnad. Detta kommer att ersätta samtliga tidigare rabattavtal som upphör fr.o.m. 1:e januari 2020. För att teckna ett Geometra Unlimited avtal för ditt företag kontakta oss på info@geometrasoftware.com

 

4: Geometra Business

Under 2020 kommer vi även att introducera något som vi kallar för Geometra Business. Med Geometra Business kommer vi att bland annat erbjuda utökad support för Geometra Standard licenser samt aktivera mer övergripande funktioner som förenklar vardagen för entreprenörer i byggbranschen. Mer information om Geometra Business kommer under början på 2020.

 

5: Nyheterna, en smygtitt in i 2020

3D-/IFC-modeller

Vi arbetar för fullt med stödet för 3D/IFC i Geometra och här kan ni se hur vår lösning börjar ta form.

 

Stöd för mobiler/paddor (iOS och Android)

En hett efterfrågad utveckling av Geometra har varit stöd för smartphones och tablets och vi kan glatt meddela att det är på gång. Här får ni en förhandstitt på hur applikationen kommer att se ut.

 

 

Kalkyl, kalkyler och fler kalkyler

Uppgraderingen av eKalkyl är under full utveckling och börjar närma sig färdig. Ett nytt innovativt sätt att se på kalkyl är målet. Utvecklingen av uppgradering av eKalkyl har gett oss mycket insikter och idéer och vi utökar nu målet med att inkludera flera branschen i kalkylen.

 

Flow – ett helt nytt sätt att samarbeta på

Att öka transparens och samarbete i projekten har varit ett övergripande mål för Geometra under lång tid. Detta har lett till att introducera bl.a. en gratisversion av Geometra (Standard) och med Geometra Flow, som också är gratis, vill vi nu utöka möjligheterna till samarbete i projekten ytterligare.

Att kunna skicka meddelande, lägga till filer, skapa trådar och föra konversationer på projekt genom Geometra gör att vi kan knyta ihop kalkyl och utförande ännu bättre. Rätt information till rätt personer vid rätt tidpunkt ger er möjlighet att fatta välgrundade och snabba beslut.

 

Vi på Geometra har laddat hårt inför 2020 och vi ser fram emot att få introducera er till alla de nya funktioner och förbättringar som vi arbetat hårt med under de senaste månaderna.

Har du frågor, funderingar eller är mer nyfiken tveka inte att maila oss på info@geometrasoftware.com eller ta kontakt med support om du skulle behöva hjälp.

Fredrik Sjöbeck, VD
Geometra Software AB